Om os

Aqua Vitae Sydfyn blev grundlagt i 2005 som det første destilleri herhjemme med fremstilling af frugtbrændevin af eau-de-vie-type som speciale. ”Vi” er Lene True og Karsten Kjer Michaelsen – det beskedne personale sikrer, at vi – bogstavelig talt – har egne hænder på brændevinen fra frugt til færdig flaske.

Brændevinene er med deres frugtsmag og frugtaroma i familie med de frugtbrændevine – Eau de Vie de Fruits – som kendes over det meste af Europa.

En betydelig del af Aqua Vitae Sydfyns produktion lagres kortere eller længere tid på egefade. Det gælder først og fremmest Sydfynsk K., Æblebrændevin lagret på whiskyfad og den prisvindende aperitif, Pomó.

Frugtbrændevin kan nydes alene, til kaffen, desserten eller som punktum på et godt måltid. Og en køleskabskold æblebrændevin er perfekt til frokostbordet. Hertil kommer de utallige kulinariske sammenhænge, som vores brændevin efterhånden er blevet brugt i.

Vi betragter frugtbrændevin som værende ikke ”kun” spiritus, men i lige så høj grad en fødevare. Af samme grund er vi meget glade for, at vores ”Pomó” vandt Salling & Jyllands Postens Fødevarepris 2014 og at ”Filippa” løb med 1.prisen ved Økologisk Landsforenings fødevarekonkurrence i 2009.
Lene True & Karsten Kjer Michaelsen


Der er dejligt på Sydfyn – også når man bor i sommerhus. Se omtale af Aqua Vitae hos Campaya sommerhusehttps://www.campaya.dk/